Elämä on matka ajassa. Mutta aika on illuusio. On vain nykyhetki, tämä juuri käsillä oleva sekunti, ja sen jälkeen tulee aina uusi. Jokaisen hetken jälkeen tulee uusi hetki, aina ja ikuisesti.

Menneisyyttä ei ole olemassa, se on vain aivoihin tallentunut kalpea muistikuva jo menneestä nykyhetkestä.

Tulevaisuutta ei ole olemassa. Se on vain aivojen tuottama kuva tulevasta nykyhetkestä – haave, toive, odotus tulevasta.

Emme voi tehdä asioita menneisyydessä. Toimia voi vain juuri nyt, käsillä olevalla hetkellä. Menneitä hetkiä voimme muistella, kokea uudelleen häivähdyksiä niiden herättämistä tunteista – iloa, surua, pelkoa, raivoa, epätoivoa, onnen läikähdyksiä. Menneitä murehtimalla emme kuitenkaan voi muuttaa mennyttä, jo tapahtunutta. Voimme vain muuttaa omaa suhtautumistamme siihen, tällä hetkellä, juuri nyt.

Emme voi tehdä asioita tulevaisuudessa. Voimme suunnitella, haaveilla, olla etukäteen huolissamme sujuuko kaikki suunnitelman mukaan. Mutta tulevaisuuden nykyhetkestä huolen kantaminen täyttää vain juuri tämän käsillä olevan hetken huolella ja murheella, jolloin olet menettänyt murehtimiseen sen ainoan todellisen ja arvokkaan, joka sinulla juuri nyt on – tämä hetki. Vain se on todellinen - ainoa hetki, jossa voit tuntea, kokea ja elää.

Nyt.

Arvosta jokaista hetkeä elämässäsi. Ota vastaan jokainen kokemus, jonka matkallasi kohtaat, arvostaen sen sisältämää oppia, nöyränä ja kiitollisena. Tuskallisimmankin kokemuksen on tarkoitus ohjata sinua johonkin suuntaan, opettaa sinulle jotakin. Sen merkitys aukeaa vasta myöhemmin.

Olet vasta matkasi alussa. Pisin ja vaikein matka, jonka ihminen tekee, on matka omaan itseensä. Se matka on elämän mittainen.

Älä toivo elämääsi pelkkää onnea, sillä elämään kuuluu koko tunneskaala. Toivo itsellesi uskallusta ottaa vastaan kiitollisena myös vaikeat tunteet, ja rohkeutta elää ne läpi, päästää niistä irti, ja pysyä herkkänä. Kaikkein vaikeimpien tunteiden kautta opimme eniten itsestämme, ja sitä kautta löydämme elämäämme myös tyytyväisyyttä ja onnea.

Kehitä itsellesi uteliaisuutta ja rohkeutta ottaa vastaan jokainen tuleva nykyhetki, mitä ikinä ne pitävätkin sisällään. Muista, että ilman pelkoa ei voi olla rohkeutta. Kaikella on vastavoimansa.

Muista, että aika on vain illuusio, ja kiire on ihmisen luoma keinotekoinen ilmiö. Jokaisen sekunnin jälkeen tulee aina uusi sekunti. Aika on ikuista.

Olet vasta matkasi alussa.