Rupesin itsekin miettimään, että jos haluan muodostaa itse retrospektiivisesti näkemyksen omasta mielialastani tietyn ajanjakson ajalta, näistä kirjoituksistani saa melkoisen synkän kuvan, jos inspiroidun bloggaamaan VAIN silloin kun fiilikset on täysin paskat ja tuntuu että mikään ei onnistu. Joten vaikka nyt ihan lyhyitäkin, tilastollisia pikkupäivityksiä yritän tehdä. Yksi olennainen syy miksi olen tätä blogia alkanut kirjoittamaan oli, että kun en itse yksinkertaisesti muista minkälaisessa mielentilassa olen ollut viikko sitten, saati aiempia ajankohtia. Juuri tämänhetkinen mielentila aina tuntuu siltä, että tätä se on ollut ihan koko ajan niin pitkään kuin muistan. Eilen illalla lueskelin vanhempia kirjoituksiani, ja olin aivan ihmeissäni, että minäkö nämä olen kirjoittanut :O Kyllä ihmisen muisti on lyhyt. Siis tekstin tunnistan kyllä omakseni, mutta kun en muista tuollaisia ajatelleeni edes ;)

No, nyt se lyhyt, tilastollinen aamubloggaus: Kävin illalla nukkumaan lopulta yhdentoista aikaan, ja herätyskello soi aamulla klo 6:30. Kuuntelin sitä tovin ja suht järkevässä ajassa pääsin ylös sängystä, ehkä kymmenisen minuuttia heräilin istuen sängyssä. Tuosta tulee yöuneksi seitsemän ja puoli tuntia, enkä ole vallan raato, vein juuri lapset päiväkotiin, ehdittiin sopivasti aamiaiselle, itse ehdin syödä aamiaisen ennen kuin herätin lapset. Eikä tarvinnut ihan kauheasti huutaa ja kiristellä hampaita aamutoimissa lasten kanssa ;) (eli siis suht normiaamu)

Eli summa summarum: ehkä minä en enää edes tarvi sitä kymmentä tuntia yöunta? Pitäis alkaa laittamaan johonkin ylös nukkumaanmenoajat ja heräämisajat, ihan sen takia, että näkee pidemmän ajanjakson ajalta miten paljon olen keskimäärin nukkunut vuorokaudessa, ja riittääkö se unen määrä, ts. onko herääminen ollut hyvin vaikeaa vai mahdollista. Tosin, tähän aikaan vuodesta se on kuulemma ihan "terveillekin" ihmisille vaikeaa tuo aamuherääminen... Ja onhan mulla vielä yksi konsti takataskussa, jos menee silmien auki repiminen hankalammaksi- kirkasvalolamppu. Itse asiassa olis syytä jo ottaakin käyttöön, sen tehohan perustuu nimenomaan siihen ennaltaehkäisevään käyttöön, eli auttaa parhaiten jos aloittaa jo syyskuun alusta, eikä vasta marraskuussa kun ON JO synkkää ja pimeää. Ehkä huomenna laitan lampun kajottamaan silmien eteen heti aamusta.

Ja nyt mie lähden ripustamaan ne pyykit. Sen jälkeen reippaana toimittelemaan KELAlle tositteita, jotka on jo auttamatta myöhässä... (miksei KOSKAAN voi saada yhtään ainutta hakemusta tehtyä niin, ettei joku todistus tai liite joko unohdu tai myöhästy?!)